Dansk Melodi Grand Prix 1989

"Vi maler byen rød"

1989Dansk Melodi Grand Prix 1989 blev afholdt i Bella Centeret på Amager. Efter 11 år med Jørgen De Mylius som vært, havde man valgt fornyelse på det punkt og valget faldt på Jarl Friis-Mikkelsen. DR havde inviteret lidt under 200 komponister til at indsende sange til konkurrencen, og 88 tog mod udfordringen. De Nattergale var også med på scenen og lavede en masse sjove indslag i løbet af aftenen.

45 jurymedlemmer skulle kåre vinderen, og de var alle tilstede i Bella Centeret, så de kunne se deltagerne optræde live. Juryen valgte Birthe Kjær som vinder med sangen "Vi maler byen rød" hun havde flere gange været tæt på sejren og denne gang skete det endelig. DR lavede også forsøg med telefonafstemning, for at se om det virkede. Men telefonstemmerne blev ikke brugt. Telefonafstemningen gav Jørgen Olsen sejren med sangen "Fugle".

 

Deltagerne

Nr. Sang Sanger Points Placering
1 "Vi maler byen rød" Birthe Kjær 32 1
2 "Kun dig" Maria Cecilie Vonsild 23 5
3 "Kom i sving" Lars Fenger 8 9
4 "Nu er jeg blot en stemme" Pia Cohn 25 4
5 "Du og jeg" Snapshot 10 8
6 "Sommerregn" Keld og Hilda Heick 11 7
7 "Landet Camelot" Lecia Jønsson 30 2
8 "Endnu en nat" Gry Johansen 22 6
9 "Lyset bryder frem" Peter Belli 0 10
10 "Fugle" Jørgen Olsen 28 3


Vidste du at...

  • Sangen "Nu er jeg blot en stemme" kunne umiddelbart godt lyde som endnu en sang om kærlighed. Men i virkeligheden var det en politisk sang, om hvad der sker med Danmark når det indre marked i EF blev en realitet.
  • Frisøren Tage Frandsen ordnede ofte hår på Hilda Heick, Birthe Kjær, Gry, og snapshot pigerne Bodil og Lotte. De ville derfor gerne have ham til at ordne deres hår til Dansk Melodi Grand Prix. Men Tage Frandsen var ikke velkommen af DR, fordi DRs egne sminkøser synes han kom dem for nær. Derfor lejede Tage Frandsen et udstillingshus nogle få hundrede meter fra Bella Centeret og pigerne havde deres faste frisør lige i nærheden.
  • Sangen "Landet Camelot" sunget af Lecia, vandt en Melodi Grand Prix fan konkurrence, kaldet OGAE Second Chance. Her havde de danske Melodi Grand Prix fans valgt denne sang, til at repræsentere den danske Melodi Grand Prix klub, og de andre klubber i Europa, stemte den ind som vinder. Hera Björk vandt den samme konkurrence i 2009, da den
  • danske fanklub valgte hende som repræsentant med sangen "Someday" som også blev nummer 2 til Dansk Melodi Grand Prix.
  • After partyet blev afholdt på Diskotek Fellini, og værterne var Bubber og Dan Rachlin, som beggede pudsigt nok arbejdede på den anden TV kanal - TV2.
  • Birthe Kjær sikrede Danmark en 3 plads ved Eurovision Song Contest 1989 i Lausanne i Schweiz. Men det var Jugoslavien der vandt.

Banner reklame

Homoernes fest

Er Eurovision Song Contest homoernes fest? Vi ser nærmere på hvor gay Eurovision Song Contest egentligt er. Dyk ned i vores tema om Eurovision Song Contest 

Læs mere her

60 års jubilæum

Eurovision Song Contest kan fejrer 60 års jubilæum i 2015. Der er sket meget på de 60 år - både med programmet, sangene og ikke mindst opbakningen. Men jubilæeet skal selvfølgelig fejres med manér.

Læs mere